Međunarodna znanstveno-stručna konferencija “Posavina u obrani suverenosti i samostalnosti Bosne i Hercegovine“, Orašje, 16.-17. siječnja 2020

U Orašju je 16. i 17. siječnja 2020.  održana dvodnevna međunarodna znanstveno-stručna konferencija pod imenom “Posavina u obrani suverenosti i samostalnosti Bosne i Hercegovine“. Tijekom programa konferencije u hotelu Navis održane su dvije Panel diskusije s 30-tak sudionika, eminentnih povjesničara i stručnjaka iz BiH i RH za ustavna i politička pitanja. Organizatori konferencije su Sveučilište u Mostaru, Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Osijek, te Institut za migracije i narodnosti Zagreb.

Vlada Županije Posavske pokrovitelj je Međunarodne znanstveno-stručne konferencije kojoj su bili nazočni predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović, rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, izaslanik predsjednika Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH akademik Jakov Pehar, voditelj područnog centra Osijek Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar prof. dr. Miljenko Brekalo, ravnateljica Instituta za migracije i narodnosti Zagreb docent dr. Marina Perić Kaselj, predsjednik Programskog odbora konferencije akademik Vlado Majstorović. Na konferenciji su također bili i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, dopredsjednik RS-a Josip Jerković, gosti iz Republike Hrvatske na čelu s izaslanikom ministra branitelja Ivanom Kozlicom, članovi Predsjedništva HNS-a, predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u BiH, Federaciji i županijama, pripadnici Oružanih snaga BiH, policije, rukovoditelji i predstavnici javnih ustanova, poduzeća, zavoda, agencija, udruga, a posebno Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Izdanja IMIN-a

Pregledajte našu knjižnicu

Skip to content