Sudjelovanje na konferenciji Kontinentalna Hrvatska: povijesni kontekst, aktualnosti i perspektive u budućnosti

Dana 30.-1.12.2023. znanstvenici Instituta sudjelovali su na konferenciji Kontinentalna Hrvatska: povijesni kontekst, aktualnosti i perspektive u budućnosti u Đakovu.  Konferencija tematski pokriva različite aspekte koji se tiču života u kontinentalnoj
Hrvatskoj od ekonomskih, društvenih, demografskih i migracijskih pa do povijesnih,
kulturnih, identitetskih i drugih aspekata. Ravnateljica dr. sc. Marina Perić Kaselj održala je pozdravni govor na otvaranju konferencije.

Dr.sc Marinko Vuković predstavio je svoj rad na temu Natalitet i mortalitet kao uzrok migracija i promjene identiteta u mikro – zajednici – studija slučaja.

Dr. sc. Lana Peternel, dr. sc. Filip Škiljan i dr. sc. Ana Perinić Lewis prezentirali su rad Izolirana i nestala Banijska naselja.

Dr. sc. Krešimir Dabo, Paula Jukić i Marta Takahashi sudjelovali su s radom Unesco i hrvatska nematerijalna baština – analiza informiranosti građana.

Tomislav Kušina, dr. sc. Lucija Mihaljević i dr. sc. Krešimir Dabo prezentirali su rad Nišni marketing  društvene mreže – kako strateški komuniciraju hrvatski brendovi bezalkoholnih pića.

Dr. sc. Maja Vizjak prezentirala je rad  Investicijski ciklusi kohezijskih fondova Osječko-baranjska županija i grad Đakovo.

Dr. sc. Ozana Ramljak i dr. sc. Katica Jurčević sudjelovale su s radom na temu Migracijsko književno iskustvo Dunje Ozanić.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Izdanja IMIN-a

Pregledajte našu knjižnicu

Skip to content