Međunarodna konferencija “Iseljeništvo i domovina” (10. i 11. lipnja)

Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva organizira ovih dana (10. i 11. lipnja) dvodnevnu međunarodnu konferenciju “Iseljeništvo i domovina”. Institut za migracije i narodnosti partner/suorganizator je ove konferencije Ovaj je skup zapravo nastavak 4. hrvatskog iseljeničkog kongresa čiji program u Zagrebu krajem 2020. zbog pandemije nije bio do kraja realiziran. Kongres se sada nastavlja u srcu Hrvatskog zagorja, u Mariji Bistrici, gdje će okupiti stotinjak sudionika iz Hrvatske i svijeta.

Na skupu će se govoriti o nizu tema koje zanimaju iseljeništvo – od demografije i glasovanja, preko poslovnog povezivanja, kreativnih industrija i financijskog ulaganja, do folklora, jezika, očuvanja identiteta i humanitarne pomoći domovini nakon potresa. Zbog pandemije koja i dalje otežava organizaciju javnih skupova, konferencija će biti održana na kombinirani način – što uživo u Hotelu “Kaj” u Mariji Bistrici, a što virtualnim putem (online). Praćenje je besplatno i dostupno svima putem prve hrvatske live streaming televizije Online Live TV Croatia: http://www.facebook.com/onlinelivetvcroatia

Institut za migracije i narodnosti sudjeluju na dva panela. U prvom panelu predstavljamo znanstvenu dionicu projekta HRVATSKI ISELJENICI KAO PROMOTORI HRVATSKE koju uz voditelja prof. dr. sc. Božu Skoku provode znanstvenici IMIN-a i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

U drugom panelu IMIN-ovi znanstvenici predstavljaju IMIN i nekoliko aktualnih znanstveno-istraživačkih projekata vezanih uz hrvatsko iseljeništvo.

Cijeli program možete naći ovdje: https://www.centar-za-iseljenistvo.hr/početna-stranica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Izdanja IMIN-a

Pregledajte našu knjižnicu

Skip to content