Europa pred demografskim i migracijskim izazovima u 21. stoljeću, 3.3.2020.

U  sklopu  hrvatskog  predsjedanja  Vijećem  održana je  tribina ”EUROPA PRED DEMOGRAFSKIM I MIGRACIJSKIM IZAZOVIMA U 21.STOLJEĆU” i predstavljen DEMOS MIGRANT PORTAL .

Nositelj projekta je Institut za migracije i narodnosti iz Zagreba. Urednici portala su prof. Anđelko Milardović (glavni urednik), prof. Marita Brčić Kuljiš s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i prof. Višeslav Raos s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Uz urednički trojac ovaj internetski projekt predstavio je i prof. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu

U prostorima knjižnice „Bogdan Ogrizović“ u Zagrebu predstavljen je 3. ožujka portal posvećen migracijskim temama dostupan na poveznici https://demosmigrantportal.com/?lang=hr.  Demos migrant portal je trojezični portal (na hrvatskom, njemačkom i engleskom) koji kategorizira internetske izvore podataka o migracijskim temama i po svojoj koncepciji jedinstven je u svijetu.

Događanje u knjižnici Bogdana Ogrizovića, uz predstavljanje portala, ujedno je bilo povod za raspravu o modernim migracijama i njihovom utjecaju na hrvatski prostor. Tijekom rasprave sudionici su posebno upozorili na neodgovarajuću reakciju Europske unije na prijeteću migrantsku krizu na njenim granicama. Migrantska kriza ne može biti samo stvar država na rubovima Europske unije nego problem svih država članica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Izdanja IMIN-a

Pregledajte našu knjižnicu

Skip to content