ETHMIGSURVEYDATA CA16111 – International Ethnic and Immigrant Minorities’ Survey Data Network

Glavni je cilj ovog projekta i mreže okupiti istraživače, kreatore javnih politika i relevantne dionike koji metodom ankete prikupljaju podatke kako bi združenim naporima poboljšali pristup, uporabu, diseminaciju i standarde različitih podataka o ekonomskoj, društvenoj i političkoj integraciji etničkih manjina i migranata (EMM). Ova je COST akcija relevantna i pravovremena jer će pružiti mehanizme za poboljšavanje istraživačkih kapaciteta u području ekonomske, društvene i političke integracije pripadnika etničkih manjina i migranata u Europi. Također će omogućiti cjelokupan i na dokazima utemeljen prijenos znanja o ključnim posljedicama i društvenim procesima povezanim s integracijom EMM-ova u europskim društvima i drugdje kreatorima politika i organizacijama civilnog društva. Mreža ove COST akcije usredotočit će se na povećavanje istraživačkih kapaciteta i na prijenos znanja različitim dionicima i javnosti.

Mreža će te ciljeve postići prikupljanjem, dokumentiranjem, arhiviranjem i objedinjavanjem velike količine podataka iz različitih usporedivih studija provedenih širom Europe, pružajući tako sredstva za poboljšanje empirijske osnove visokokvalitetnih istraživanja. Podaci će biti dostupni na web platformi ili Data Hubu. Akcija također uključuje specifičnu istraživačku obuku i obrazovnu komponentu s ciljem prijenosa ovih koordiniranih napora dolazećim generacijama istraživača.

Akciju podupire 47 predlagatelja koji provode istraživanja u 20 europskih zemalja i SAD-u, a njezin je sastav uravnotežen s obzirom na spol, geografsku rasprostranjenost, tipove organizacije i stupanj karijere istraživačica i istraživača.

Struktura:

Akciju i mrežu čini preko 140 sudionika iz 36 zemalja.

Akcijom upravlja Upravni odbor (Management Committee) i koordinira ju Središnja voditeljska skupina (Core Leadership Group) koju čine voditeljica akcije, njezin zamjenik te voditelji pet radnih skupina:

WG1: Radna skupina za podatke na nacionalnoj razini (National Surveys Group)

WG2: Radna skupina za podatke na lokalnoj razini (Local Surveys Group)

WG3: Radna skupina za postavljanje smjernica istraživanja integracije etničkih manjina i migranata (Indicators Group)

WG 4: Radna skupina za poučavanje/izučavanje mladih znanstvenika (Educational Group)

WG 5: Radna skupina za diseminaciju i odnose s vanjskim dionicima (Communication Group)

Voditeljica:

Prof. dr. sc. Laura Morales, Fondation nationale des sciences politiques, Pariz

Trajanje:

2017. – 2021.

 

Financiranje:

EU Framework Programme Horizon 2020

Predstavnice Republike Hrvatske u Upravnom odboru akcije (MC members):

dr. sc. Margareta Gregurović, dr. sc. Simona Kuti

Više informacija dostupno na:

ethmigsurveydatahub.eu/https://www.cost.eu/actions/CA16111/#tabs|Name:overview

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Izdanja IMIN-a

Pregledajte našu knjižnicu

Skip to content