Demografska istraživanja – podaci, metode i procesi

Znanstveni skup

Demografska istraživanja – podaci, metode i procesi

Zagreb,  22. rujna 2017

Znanstveni skup Demografska istraživanja – podaci, metode i procesi održan je 22. rujna 2017. u Zagrebu u Novoj vijećnici Ekonomskog fakulteta, u suorganizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Instituta za migracije i narodnosti. Skup je organiziran u okviru bilateralnog znanstveno-istraživačkog projekta između Republike Hrvatske i Republike Srbije Niski fertilitet u Hrvatskoj i Srbiji iz periodske i kohortne perspektive – bolje razumijevanje za bolje projekcije. Nositelj projekta iz Hrvatske je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a iz Srbije Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu.

U radu znanstvenog skupa sudjelovalo je osamnaest stručnjaka iz tri zemlje: Hrvatske, Srbije i Slovenije. Radu u sesijama prethodila su dva uvodna predavanja o pripremama za Popis stanovništva 2021. u Hrvatskoj i u Srbiji. U tri sesije prezentirano je četrnaest radova.

Dr. sc. Sanja Klempić Bogadi sudjelovala je u Znanstvenom odboru i Organizacijom odboru, a dr. sc. Sonja Podgorelec je bila moderatorica treće sesije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Izdanja IMIN-a

Pregledajte našu knjižnicu

Skip to content