2. Hrvatski iseljenički kongres, Šibenik, 1-3. srpnja 2016

Drugi Hrvatski iseljenički kongres, međunarodni znanstveni skup, održan je u Šibeniku od 1. do 3. srpnja 2016. Kongres je  uz uvodni i plenarni dio imao desetak panel-diskusija. Inicijativa za održavanje bienalnih iseljeničkih kongresa multidisciplinarne provenijencije, u kojima će se okupljati stručnjaci po principu supsidijarnosti iz različitih institucija i znanstvenih središta iz Hrvatske i dijaspore, proistekla je iz želje za jačanjem veza i kreiranjem inovativnih odnosa Republike Hrvatske i njezinog heterogenog iseljeništva na obostranu korist.

Organizatori Kongresa su: Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva te Centar za kulturu i informacije Maksimir. Suorganizatori su: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, Hrvatska matica iseljenika, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Institut za migracije i narodnosti, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Društvo hrvatskih književnika, Međunarodni dječji festival Šibenik, Azijsko-pacifička gospodarska komora; Croatian Studies Centre – Macquarie Univ2ersity, Australija; Udruga – Domovinska i iseljenička zajednica; Klapa Adriaticum Šibenik; Hrvatski državni arhiv; Hrvatsko katoličko sveučilište, Sveučilište u Splitu – Filozofski fakultet.

Uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, pokrovitelji Kongresa bili su: Ministarstvo kulture, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i gradonačelnik Šibenika dr. sc. Željko Burić, i to u prigodi obilježavanja 950. obljetnice tog hrvatskoga dragulja Mediterana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Izdanja IMIN-a

Pregledajte našu knjižnicu

Skip to content