Održan znanstveno-stručni skup Migration Policymaking in the EU: Towards an Evidence Based Approach/Oblikovanje migracijskih politika u EU: prema pristupu utemeljenom na činjenicama, Zagreb, 23. siječnja 2020.


U organizaciji Instituta za migracije i narodnosti  i ReSOMA istraživačke platforme  iz Bruxellesa u Zagrebu je u Kući Europe 23. siječnja 2020. održan znanstveno-stručni skup Migration Policymaking in the EU: Towards an Evidence Based Approach/Oblikovanje migracijskih politika u EU: prema pristupu utemeljenom na činjenicama.

Skup je okupio stručnjake iz različitih sektora iz područja migracijskih politika, azila i integracije migranata.U svjetlu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, na skupu  se raspravljalo o migracijskim, azilnim i integracijskim politikama EU i Hrvatske, iskustvima integracije migranata na nacionalnim i lokalnim razinama, javnom mnijenju prema migrantima te drugim srodnim temama. Osim znanstvenika s Instituta za migracije i narodnosti te Migration Policy Group (MPG) iz Bruxellesa na skupu su sudjelovali i stručnjaci iz Centre for European Policy Studies (CEPS),  Pravnog fakulteta u Zagrebu, Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Hrvatskog pravnog centra, Grada Zagreba, Isusovačke službe za izbjeglice, Ministarstva unutarnjih poslova, Rehabilitacijskog centra za stres i traumu, Euractiva.hr, Centra za mirovne studije i Hrvatskog Crvenog križa.