Panel rasprava Reemigracije i kružne migracije kao kohezijska strategija održat će se 11. studenoga 2019. u dvorani Hrvatske matice iseljenika


Panel rasprava pod nazivom "Remigracije i kružne migracije kao kohezijska strategija" će se održati u ponedjeljak, 11. studenoga 2019. godine s početkom u 16.00 sati u dvorani Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3. Panel rasprava predstavlja nastavak ciklusa događaja pod nazivom Talking Europe II 2019-2020, koji kao svoj cilj imaju poticanje javne debate o sadašnjim izazovima i budućoj perspektivi Europske unije, ususret skorašnjem hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije. Ova panel rasprava će poslužiti kao uvod u konferenciju "Povratništvo i gospodarski razvoj", koja će se održati sljedećeg dana u utorak, 12. studenoga 2019. godine s početkom u 09.00 sati, također u u dvorani Hrvatske matice iseljenika.

 

Panel raspravu "Remigracije i kružne migracije kao kohezijska strategija" organiziraju Zaklada-Konrad-Adenauer u Zagrebu, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Institut za razvoj i međunarodne odnose i Veleposlanstvo Republike Irske u Hrvatskoj.

 

Konferenciju "Povratništvo i gospodarski razvoj" organiziraju Zaklada-Konrad-Adenauer u Zagrebu, Hrvatski studiji  Sveučilišta u Zagrebu, Institut za migracije i narodnosti, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Hrvatska matica iseljenika.

 

Ove dvije konferencije će se prenositi uživo na: https://www.facebook.com/kas.zagreb/ te vas pozivamo da nam se pridružite online.

Za oba događaja je osiguran simultani prijevod za hrvatski i engleski jezik.

Svoj dolazak molimo potvrdite do 08. studenoga 2019. godine do 12.00 sati na e-mail: luka.blaic@kas.de ili juro.avgustinovic@kas.de.

 

Pozivnica / Invitation

 

Programme Talking Europe Re- and circular Migration as Cohesion Strategy

 

Program Povratništvo i gospodarski razvoj

 

Programme Diaspora and Economic Development