Poziv na Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država koja će se održati u Zagrebu od 6. do 8. prosinca 2018.


Pozivamo Vas na znanstveno-stručnu međunarodnu konferenciju „Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država" u organizaciji Instituta za migracije i narodnosti od 6. do 8. ovog prosinca u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika Hrvatskog Sabora i Grada Zagreba, uz mnoge međunarodne i nacionalne suorganizatore, poput Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Hrvatske gospodarske komore. Povodom trodnevne konferencije održat će se predavanja i panel diskusije o hrvatskom iseljeništvu i identitetu nacionalnih manjina u zadnjih deset godina u svijetu i regiji. Skupom se nastoji potaknuti suradnja među udrugama i institucijama, uključivanjem raznih mišljenja, znanstvenom i stručnom pristupu kulturi i ekonomiji, ističući koliko je važno razgovarati o aktualnim problemima migracija i identiteta u Hrvatskom društvu.

 

Konferencija će se održati od 6. prosinca, prvog dana kroz plenarna izlaganja na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu, Trg Johna Kennedyja 6, u kongresnoj dvorani od 10.00:18.00 sati. Sutradan 7. prosinca, paralelno će se odvijati dvadeset i tri panela na pet lokacija: Ekonomski fakultet u Zagrebu, Trg Johna Kennedyja 6; Međunarodno sveučilište Libertas, Trg Johna Kennedyja 6b; Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3; Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2; Visoka škola Nikola Šubić Zrinjski, Selska cesta 119. Zadnji dan skupa 8. prosinca u Preporodnoj dvorani HAZU-a, Opatička ulica 18 u Zagrebu, od 10 do 14 sati, prikazivat će se film u organizaciji IOM-a (International Organization for Migration) te će moderatori sažeto iznositi najvažnije zaključke sa svih panela. Najavljeno je 150 predavača i sve ukupno oko 230 sudionika konferencije, osim iz Hrvatske i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Argentine, Perua, Čilea, Venezuele, Bolivije i Austrije.

 

 

Sadržaj konferencije moći će se pratiti preko internetske stranice: http://migracije-konferencija.com/.

 

 

Skraćeni program

 

Program