Institut za migracije i narodnosti organizirao je Dan otvorenih vrata 15. prosinca 2017. godine


Institut za migracije i narodnostiiz Zagreba 15. prosinca 2017. godine s početkom u 10 sati organizirao je Dan otvorenih vrata.

Svrha Dana otvorenih vrata bila je predstaviti rad dvaju znanstvenih odsjeka Instituta za migracije i narodnosti: Znanstveni odsjek za etnička istraživanja i nacionalne manjine i Znanstveni odsjek za migracijska i demografska istraživanja. Također, predstavljene su i teme istraživanja kojima se IMIN bavi, nastojalo se pridonijeti popularizaciji znanosti, kao i predstaviti aktualne projekte i neke od znanstvenih institucija s kojima IMIN surađuje.

Dobrodošlicu i pozdravne govore uputili su ispred svojih institucija, dr. sc. Marina Perić Kaselj, v.d. ravnateljice IMIN-a, Mijo Marić, prof., ravnatelj Hrvatske matice iseljenika i Matija Posavec, mag. ing., župan Međimurske županije.

 

Ove godine naglasak je bio na Sporazumu između IMIN-a i Međimurske županije te predstavljanju iseljeničkog turizma u Međimurskoj županiji i gradu Čakovcu.

Uz posebne goste, sopranisticu Antonellu Malis te hrvatskog kazališnog i filmskog glumca Joška Ševu, suradnju IMIN-a i drugih znanstvenih institucija predstavili su u ime svoje institucije: dr. sc. Janja Žitnik, Institut za slovensko izseljenstvo in migracije; prof. dr. sc. Darko Gavrilović, Prirodoslovno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu; dr. sc. Marija Benić Benava, Sveučilište u Dubrovniku; Mirko Marković, prof., Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske; dr. sc. Sonja Tošić – Grlač, voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu  zaštitu i nacionalne manjine Međimurske županije; Stjepan Kovač, mag. ing., gradonačelnik Čakovca; dr. sc. Nevenka Breslauer, Dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Magdalena Vrbanec, mag. educ. hist., mag. museol.

Nakon službenog programa i zaključaka u prostorijama IMIN-a otvorena je izložba pod naslovom "Međimurski vidici".

 

Program Dana otvorenih vrata IMIN-a